Tudásmenedzsmentért, Tudás Alapú Technológiákért alapítvány

Az alapítványt magánszemélyek ötlete és szorgalmazására magánszemély hozta létre 2007-második felében. A 2007-es év a kezdeti indulás időszaka után már a tényleges kutatási programok végrehajtásának időszaka. A korábbi évek sikeses ösztöndíjpályázatainak tapasztalatai alapján idén is folytatjuk a támogatásokat.


Az Alapítvány céljai 

Jelen világunkat a tudás társadalmának is nevezik, ahol a tudás, az információ és az információhoz való hozzájutás egyértelmű versenyelőnyöket jelent. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a váltás nem könnyű: a tudás modern kezelését, megosztását lehetővé tévő technológiák, megoldások kezdetben támogatásra szorulnak.

Másfelől a tudáskezelési megoldások, technológiák és módszerek területén is számos fejlesztési, kutatási lehetőség látszik. Mindezt kiegészíti az egyes szakterületeken gyorsabb tudásbázis építést szolgáló kezdeti tudásbázis modulok kialakítása: ezt a piaci szereplők nem szívesen vállalják fel.

Mindezeknek megfelelően az alapítvány céljai:
A informatika területén a tudás alapú technológiák kutatása és fejlesztése.
A tudás alapú technológiákhoz kapcsolódó tudományos tevékenységek és kutatások támogatása.
A tudás alapú technológiák elérhetővé tétele a különböző tudományterületeken. 
Humán-, társadalom- és természettudományokkal foglalkozó szervezetek, csoportok munkájának támogatása a legfejlettebb információs technológiákkal.
Összetett informatikai rendszerek kialakítását új paradigmák alapján elősegítő tanulmányok és kutatások támogatása.
A kutatást és fejlesztést elősegítő rendezvények, kutatóhelyek létrehozása, kutatóhelyek létrehozásának támogatása, tanulmányok készítése.

 

 

 
copyright 2008, Tudásmenedzsmentért, Tudás alapú Technológiáért Alapítvány